Az ország dél-nyugati részén terül el, a Duna, a Dráva (mely egyúttal a természetes határt jelenti Horvátországgal) és a Balaton közé ékelődve, központja Pécs, társközpontjai Kaposvár és Szekszárd. A Baranya, Somogy és Tolna megyékből álló régió 14 169 km2-es kiterjedésével hazánk legnagyobb területű régiója és egyben az ország legritkábban lakott térsége (66,4 fő/km2).
Büszkeségek: Balaton, Pécs városa, szigetvári vár, siklósi vár, pécsváradi vár, magyaregregyi Márévár, abaligeti cseppkőbarlang, Abaligeti-tó, orfűi tavak, pécsváradi Dombay-tó. harkányi, sikondai és szigetvári gyógyfürdők, mohácsi busójárás, villányi bor, pécsváradi leányvásár, Kaposvár, niklai Berzsenyi-kúria, gemenci erdő, sárközi népművészet, szekszárdi bor.

Cikkek

Helyi koordinátorok bemutatása - észak-magyarországi régió

Ismerjétek meg az észak-magyarországi régió helyi koordinátorát, Laskó-Kuthi Adriennt és a mögötte álló Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesületet.

 

Tovább

Helyi koordinátorok bemutatása - dél-alföldi régió

Ismerjétek meg a dél-alföldi régió helyi koordinátorát, Csóti-Gyapjas Dórát és a mögötte álló Médiakommandó csapatát.

Tovább

Helyi koordinátorok bemutatása - Dél-dunántúli régió

Ismerjétek meg a dél-dunántúli régió helyi koordinátorát, Galambos Attilát és a mögötte álló Zöld Fiatalok Egyesületet (ZöFi)

Tovább

Ismerjétek meg a dél-dunántúli slam-mentorokat

Kövér András, a dél-dunántúli régió slam-mentora, a Sopianae Slam Pécs alapítója és Tengler Gergely Sopianae Slam Poetry – Pécs vezető slammere

Tovább

Inspiráció a szólásszabadság témához

Március 31-ig tölthettek fel alkotást a szólásszabadság témában, íme néhány gondolatébresztő szöveg az író-mentorok ajánlásával. Hajrá, fogalmazd meg te is a véleményedet!

Tovább

Lezárult az első forduló!

Köszönjük a beérkezett pályaműveket, a következő napokban elkezdődik a kiválasztás, zsűrizés és mentorálás.

Tovább

Íme a régiónkénti 10 legjobb alkotás szólásszabadság témában

A kiemelt régiókból a szakmai zsűri kiválasztotta a régiónkénti legjobb 10-10 alkotást.

Tovább

Keresztesi Jószef: Egy pofon mint olyan

Létezik az erőszaknak az a súlyosabb formája, amely a büntetőjog illetékességi területére esik. Súlyosan megverni, kirabolni, megerőszakolni valakit: ezek a tettek bűncselekmények, és – jó esetben – komoly következményekkel járnak. Vagy éppen többnyire nem járnak következményekkel: jellemzően ilyen a családon belüli erőszak, amely az esetek túlnyomó részében büntetlen marad.

Tovább

Keresztesi József az erőszakról

Az erőszak kérdése nagyon összetett. Mint jelenség bizonyos szinten áthatja az egész kultúránkat, a legkülönbözőbb területeken és szinteken szembesülhetünk vele. 

Tovább

Már csak 1 hét és kiderülnek a régiós legjobbak!

A kiemelt régiók mentorai értékelték a régiónkénti 10 legjobb alkotást, aki kiváncsi rá, elolvashatja az Alkotások menüpont alatt a Továbbjutott feliratú alkotásokra kattintva.

 

Tovább

Eredményhirdetés - legjobb alkotások a szólásszabadásg témakörben

A szólásszabadság témakörre beérkezett pályázatok legjobb tíz alkotása közül a szakmai zsűri pontokat adott és kiválasztotta az első három helyezettet.

Tovább

A régiónkénti 10 legjobb alkotás erőszak témában

A 3 kiemelt régióból a szakmai zsűri kiválasztotta a régiónkénti legjobb 10-10 alkotást.

Tovább

Óriási gratuláció Beninek és a Standard Hibának!

Beni megnyerte, a Standard Hiba pedig a második helyen végzett a Ki Mit Tube internetes versenyen! Gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Tovább

A ronda cipő

A Nekem nem mindegy országos kampány és irodalmi verseny számos résztvevője, alkotó fiatalok, tanárok, koordinátorok összemérték erejüket a múlt hétvégén a IV. Országos Slam Poetry Bajnokság elődöntőjén az Anker'tben. Az eseményről az NNM egyik szakmai vezetője, Galambos Attila írt. A döntő október 25-én lesz a Trafóban.

Tovább

Keresztesi József a rasszizmusról

A rasszizmus egy csoport faji alapú elkülönülése és/vagy elkülönítése. Amikor valaki a saját csoportját, környezetét faji alapon magasabb rendűnek nyilvánítja, mint a többit, illetve egy másik csoportot megpróbál kirekeszteni, elkülöníteni a többségi társadalomból szintén faji, származási alapon.

Tovább

A régiónkénti 10 legjobb alkotás rasszizmus témában

A 3 kiemelt régióból a szakmai zsűri kiválasztotta a régiónkénti legjobb 10-10 alkotást.

Tovább

Eredményhirdetés - legjobb alkotások rasszizmus témában

A rasszizmus témakörre beérkezett pályázatok legjobb tíz alkotása közül a szakmai zsűri kiválasztotta az első három helyezettet.

Tovább

Neked mindegy? – Workshop társadalmi problémák irodalmi feldolgozásáról és díjátadó záróbuli

A műhelymunkán az NNM mentorainak és tanárainak vezetésével legfőbb tapasztalatait és legsikeresebb módszereit osztja meg a stáb a résztvevőkkel, miközben alkalom nyílik új ötletek bevetésére is.

Tovább
Rasszizmus
6. helyezett
Itt
Slam poetry
8. helyezett
Slam poetry
10. helyezett
Vers
Erőszak
1. helyezett
Vers
4. helyezett
Slam poetry
Slam poetry
Szólásszabadság
1. helyezett
Slam poetry
2. helyezett
Vers
3. helyezett
Slam poetry