Aktuális

Rácz Zsuzsa a szólásszabadságról - Szabadság startup

Elsős gimnazistaként az 1980-as évek végén még gőzöm sem volt arról, hogy mi a diktatúra és a demokrácia közötti különbség. Így történhetett, hogy valószínűleg én voltam az utolsó ember, aki megvette Miskolcon Kádár János, Magyarország legutolsó előtti diktátorának beszéd-gyűjteményét.

Tovább

Grecsó Krisztián a szólásszabadságról - Szabad-e

Ilyen a szabadság. Terhes, nehéz, unalmas. Tájékozódás kell hozzá, szabad szó. És dönteni kell mindig, ilyen is a szabadság. 

Tovább

A Tisza-parton

Szeged messze van. Két óra kocsival, két és fél vonattal, korán kell a lovak közé csapni. Északról támadunk, délre tartunk, átszeljük keresztben az országot. „Jöttem a Gangesz partjairól”...

Tovább

Mi a szólásszabadság?

„Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket bármilyen kifejezési módon” – így szól az ENSZ által 1948-ban elfogadott Emberi jogok egyetemes nyilatkozata (19. paragrafus).

Tovább

Dél-alföldre nyitunk – Nekem nem mindegy Szegeden

2014. december 4-én hivatalosan is kezdetét veszi a Nekem nem mindegy országos kampány és irodalmi verseny, az első nagyszabású nyitórendezvénnyel, melyet a Szegedi Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolában tartunk délután 3-tól.

Tovább

Megnevettetett, szórakoztatott, elgondolkodtatott

A kiskunmajsai Dózsa György Gimnázium diákja november 14-én, pénteken különleges eseményen vehettek részt, testközelből ismerkedhettek a slam poetryvel. Mészáros Péter és Horváth Kristóf „Színész Bob” országos slambajnok avatta be őket a műfaj rejtelmeibe. A gimnázium egyik diákja, Kiss Dani aktív tagja a slam-életnek, neki köszönhetően jöhetett létre a rendkívüli alkalom.

Tovább
12345678