Aktuális

Mi a rasszizmus - mi a kirekesztés?

Amikor a rasszizmusról beszélünk, a hátrányos megkülönböztetés egy speciális fajtájáról gondolkodunk. Ahhoz, hogy megértsük, egy ember vagy embercsoport egy másik embert vagy emberek csoportját milyen előítéletek, téveszmék, rögzült sémák vagy társadalmi-gazdasági-politikai akarat mentén különböztet meg, tisztáznunk kell, az ilyen gondolkodásnak miféle alapvető megnyilvánulási formáival…

Tovább

Eredményhirdetés - legjobb alkotások erőszak témában

Az erőszak témakörre beérkezett pályázatok legjobb tíz alkotása közül a szakmai zsűri kiválasztotta az első három helyezettet.

Tovább

A régiónkénti 10 legjobb alkotás erőszak témában

A 3 kiemelt régióból a szakmai zsűri kiválasztotta a régiónkénti legjobb 10-10 alkotást.

Tovább

Jó hír a nyári szünet előtt - június 15-ig tölthetitek fel erőszak témában az alkotásotokat!

Örömmel jelentjünk, hogy az erőszak téma benyújtásiu határidejét meghosszabbítottuk, egészen az iskolai tanév végéig, június 15-ig! Még nem késő regisztrálni, csatlakozni, írni!

Tovább

Eredményhirdetés - legjobb alkotások a szólásszabadásg témakörben

A szólásszabadság témakörre beérkezett pályázatok legjobb tíz alkotása közül a szakmai zsűri pontokat adott és kiválasztotta az első három helyezettet.

Tovább

Már csak 1 hét és kiderülnek a régiós legjobbak!

A kiemelt régiók mentorai értékelték a régiónkénti 10 legjobb alkotást, aki kiváncsi rá, elolvashatja az Alkotások menüpont alatt a Továbbjutott feliratú alkotásokra kattintva.

 

Tovább

Horváth Kristóf - Színész Bob "mondókája" az erőszakról

Horváth Kristóf - Színész Bob "mondókája" az erőszakról

Tovább

Rácz Zsuzsa az erőszakról

Az erőszak az abúzus, vagyis a visszaélés formája, amikor valaki vagy valami (ez egy szervezet is lehet) visszaél azzal, hogy hatalma, erőfölénye van, és ezzel kárt okoz vagy hátrányos helyzetbe hoz akár fizikális bántalmazással valakit (az áldozatot), aki elszenvedi ezt.

Tovább