Aktuális

A ronda cipő

A Nekem nem mindegy országos kampány és irodalmi verseny számos résztvevője, alkotó fiatalok, tanárok, koordinátorok összemérték erejüket a múlt hétvégén a IV. Országos Slam Poetry Bajnokság elődöntőjén az Anker'tben. Az eseményről az NNM egyik szakmai vezetője, Galambos Attila írt. A döntő október 25-én lesz a Trafóban.

Tovább

Elindult az irodalmi alkotóverseny harmadik fordulója

"Az ember és a kenyér színe fehér."  - A pályázat következő fordulója a rasszizmussal, kirekesztéssel foglalkozik. A munkák szólhatnak a rasszizmus általános kérdéseiről, a rasszizmus elszenvedőiről, a rasszizmus hétköznapi vagy extrém formáiról, a társadalom reakcióiról, a lehetséges kiutakról.

Tovább

Rácz Zsuzsa ajánlja a rasszizmus témakörben - Szép Ernő: Emberszag (részletek)

Üveg

Szombati nap költöztünk oda. Mi történik rögtön az első este, kérem. Éjfél felé. Magam is aludtam már, olyan fáradság volt az egész nap való rendezkedés. Vonít a légiriadó; felkapkodjuk magunkat, igyekszünk az óvóhelyre lefele, két-három lépcsőfoknál tartunk, irtó dördület, utána üvegcsörömpölés mindenfelől.

Tovább

Keresztesi József: Néhány mondat a rasszizmusról

A rasszistával az a baj, hogy nem tartja be a törvényeinket és nem tiszteli a kultúránkat.

Tovább

Rácz Zsuzsa: Félmunka

Évekkel ezelőtt történt, de ma is emlékszem a végtelen kétségbeesésre, amely elfogott. Amikor anya lettem, különös változáson mentem át, az addig biztonságosnak és kiszámíthatónak érzett világunkat veszélyekkel teli, ordas helynek éreztem jó ideig. De aznap ragyogó őszi idő volt, néhány hónapos kisbabámmal elmerészkedtem az otthonunkhoz közel eső orvosi rendelőbe, hogy a hivatalos gyedes…

Tovább

Óriási gratuláció Beninek és a Standard Hibának!

Beni megnyerte, a Standard Hiba pedig a második helyen végzett a Ki Mit Tube internetes versenyen! Gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Tovább

Keresztesi József ajánlja a rasszizmus témakörben - Szolláth Dávid: Strange fruit

“A színpad fokozatosan elsötétül, a pincérek abbahagyják a jövés-menést. A közönség is elcsendesedik. Néhány háttal ülő ember odafordul a színpad felé. Az egyikük, egy kövér, szűkzakós férfi, nyakában hatalmas asztalkendővel, fogpiszkálót táncoltat a szájában. Csak a nézőtéri asztalok halvány, zöldessárga fényei szivárognak itt-ott a pliszírozott, aranyrojtos burák alól. Aztán felkapcsolnak egy…

Tovább

Az NNM csapatából ketten is a Ki Mit Tube döntőjében

Bekerült a Ki Mit Tube internetes tehetségkutató döntőjébe Bánki Beni, az NNM dél-dunántúli régiójának diákja, slam- és irodalmi verseny győztese és Mészáros Peti, a dél-alföldi régió slam-mentora.

Tovább