GRECSÓ KRISZTIÁN ÍRÓ
A DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓ MENTORA

„Nekem nem mindegy, mert hiszek benne, hogy van közöm hozzá. Nem mindegy, mert ha van közöm hozzá, akkor muszáj, hogy dolgozzak érte, hogy ne hallgassak, ne ijedjek meg, ne higgyem el, hogy jobb hallgatni."

Bio
Portré
Hitvallás

Azért dolgozunk most, hogy Szeged egy olyan szerethető, befogadó város legyen, ahol van munkahely, és ahol ott lehet maradni. Gondolkodjunk erről együtt!

Cikkek

Neked mindegy? – Workshop társadalmi problémák irodalmi feldolgozásáról és díjátadó záróbuli

A műhelymunkán az NNM mentorainak és tanárainak vezetésével legfőbb tapasztalatait és legsikeresebb módszereit osztja meg a stáb a résztvevőkkel, miközben alkalom nyílik új ötletek…

Tovább

Dél-alföldi régió záróesemény

Várunk szeretettel november 24-én, kedden 17.30-tól a dél-alföldi régió záróeseményére és slam poetry-versenyre a Hungiba.

Tovább

A régiónkénti 10 legjobb alkotás rasszizmus témában

A 3 kiemelt régióból a szakmai zsűri kiválasztotta a régiónkénti legjobb 10-10 alkotást.

Tovább

Elindult a harmadik forduló, csatlakozzatok, írjatok! -Grecsó Krisztián felhívása

Helló Dél-Alföld, nekünk nem mindegy, mit gondoltok a rasszizmusról, kirekesztésről, csatlakozzatok, írjatok!

Tovább

Grecsó Krisztián a kirekesztésről

A rasszizmus faji megkülönböztetés, amikor valakit azért bélyegzek, ítélek meg, vagy tartom magam távol tőle, mert más a bőrszíne, más, mint én, nem olyan, mint a többség, vagy nem olyan, mint az a világ, amit ismerni vélek, ami az én valóságom, semmit sem tudok róla, semmilyen módon nem érintkezem vele, de előzetes koncepció révén véleményem van róla.

Tovább

Grecsó Krisztián: Hol lakik a gyűlölet?

Megsodorom a rakétát, aztán nagyvonalúan odaadom Jánosnak. Gyújtsa meg ő. Joshi barátunk, a japán cserediák magyarul tanul az étkezőben, néha bekiabál a nappaliba, hogy ugye nem?

Tovább

Mi a rasszizmus - mi a kirekesztés?

Amikor a rasszizmusról beszélünk, a hátrányos megkülönböztetés egy speciális fajtájáról gondolkodunk. Ahhoz, hogy megértsük, egy ember vagy embercsoport egy másik embert vagy emberek csoportját milyen előítéletek, téveszmék, rögzült sémák vagy társadalmi-gazdasági-politikai akarat mentén különböztet meg, tisztáznunk kell, az ilyen gondolkodásnak miféle alapvető megnyilvánulási formáival…

Tovább

A régiónkénti 10 legjobb alkotás erőszak témában

A 3 kiemelt régióból a szakmai zsűri kiválasztotta a régiónkénti legjobb 10-10 alkotást.

Tovább

Már csak 1 hét és kiderülnek a régiós legjobbak!

A kiemelt régiók mentorai értékelték a régiónkénti 10 legjobb alkotást, aki kiváncsi rá, elolvashatja az Alkotások menüpont alatt a Továbbjutott feliratú alkotásokra kattintva.

 

Tovább

Grecsó Krisztián az erőszakról

Nőt nem bántunk, meg férfit sem bántunk, gyereket sem bántunk. A család nem az a terep, ahol bántunk bárkit is. Nőt nem, férfit nem, gyereket nem. A bántás családon belül nem csak azt jelenti, hogy ütsz, hanem azt is, hogy nem úgy szólsz, vagy épp úgy szólsz.

Tovább

Íme a régiónkénti 10 legjobb alkotás szólásszabadság témában

A kiemelt régiókból a szakmai zsűri kiválasztotta a régiónkénti legjobb 10-10 alkotást.

Tovább

Lezárult az első forduló!

Köszönjük a beérkezett pályaműveket, a következő napokban elkezdődik a kiválasztás, zsűrizés és mentorálás.

Tovább

Grecsó Krisztián kortárs irodalomról, a közéletről, fiatalokról és arról, hogy milyen országban szeretne élni

Interjú Grecsó Krisztiánnal, a dél-alföldi régió mentorával. Grecsó memcsak ír, hanem előadásokat tart, zenél, fellép irodalmi esteken, közben pedig az egyik legismertebb irodalmi-közéleti lap próza rovatát is szerkeszti.

Tovább

Csatlakozásra buzdítanak mentoraink is!

Nézzétek meg író-mentoraink és slam-mentorunk lelkesítő felhívását a csatlakozásra!

Tovább

Grecsó Krisztián magáról és a NNM-programról

A Viharsarok legpompásabb városa Szeged, nagyszerű adottságokkal, elképesztő jó aurával, óriási tradícióval, szinte minden utcáját megírták, a legkülönfélébb korokban írók, művészek rajongtak érte. Ha szereted ezt a várost, engedi, hogy szeresd.

Tovább

Grecsó Krisztián a szólásszabadságról - Szabad-e

Ilyen a szabadság. Terhes, nehéz, unalmas. Tájékozódás kell hozzá, szabad szó. És dönteni kell mindig, ilyen is a szabadság. 

Tovább