Szókra kész Szókratész

4. helyezett / Slam poetry

Szabad szavakat szabadon szabdaló szókra kész Szókratész.
Hogy én tényleg cselekedni akarok nemcsak azt mondani "hogy"... aztán mindezt alaposan átgondolni és rájönni.. mégse olyan jó egy szabad országban szabad embernek lenni. A szabadság átverés Édesem. S, amíg mások elhitetik veled, hogy a legkisebb véleményed is számít, addig én a pofádba vágom, hogy egy szabad országban szabadon beszélni Szókratész, mi meg itt fulladunk meg szókra kész. S, annyiszor mondtam már az évek során, hogy szabad a szó, meg a nyelv, meg a járás, hogy lassan már hányingerem lesz ha beszéd közben járok. Édesem... Szabad országban élni szép. Kiálthatod az utcán, hogy a kicsi vagyis rövidke szoknyavég naprakész. Hogy ember is csak úgy lehetsz ha napról napra élsz. Édesem, te tudod milyen bármit kimondani? Tudod milyen sírni egy poros, piros polcon szókra kész? Persze szavak hiányában. Évekig néztem ahogy az ember, szépen lassan, alaposan, megtanulja befogni száját és örül, hogy legalább eddig beszélhetett szabadon. Én most a szólásom szabadságáért emelem magasba hangomat. (vagyis a pennavéget, amúgy meg a magyar billentyűzetem. Mert az én billentyűzetem magyar.) Hogy meghalld végre te is hogy napról napra élsz és mindemellett percenként ijedsz meg magadtól, meg azoktól az emberektől akik félelem nélkül üvöltik, hogy ez itt a 'ríl mádá fáká' haza basz a...... Ja, amúgy meg bocs. Nem miattad, miattam lettem ekkora szarzsák fosláda. Nyugi, még élsz, ne félj már olyan feltűnően Tündérkém. Tudod érdeklődés hiányában a holnap lassan már három éve elmarad. S, mi lenne mondjuk akkor, ha addig nem szólalnék meg amíg az emberek többsége azt hiszi, hogy engedélyezve van felszólalása? 15 éves vagyok ember. Jövendőbeli demokrata, szólásszabadság kutató ex szajha, raszta faszra vágyó, vén proli médiakurva. 15 éves vagyok és nem mondhatom el, mi az ami a szívemet nyomja. Nem. Nem egy Tankcsapda szám. 15 éves vagyok és órákon keresztül néztem ahogy valaki, egy ismeretlen idegen azt próbálja elmagyarázni a mellette bambán az ajtóra bámuló nőnek, hogy megszólalhat.
Hiszen a szólása szabad, csak a Cenz-Úr fenyeget. A nő ül majd kicsiny habozás után ismét a távolba meredve a férfi keze után nyúl. 'Tudod Édesem. Ha nem szól a szám, már nem is fáj annyira a fejem.' Láttam embereket, akiknek még csak gondolatuk sincsen. Mosolyognak bambán és várnak. Várják, hogy amikor majd engedélyezve lesz a gondolkozás egymás száját befoghassák. Nem, nem. Ez rossz megközelítése az egésznek. Igazából egy országban élek ahol csak a médiakurvák és a politikusok szólalhatnak fel. -Neked...
Neked mi a magyar Cicukám? - 15 roma család ahogy selypítenek. -Neked... Neked mi a magyar Szókratész? - Valaki aki igazán szókra kész, hogy szabad szájjal szókra készen próbálsz Szókratésszé válni te szemtelen Szopóklész. Én a szavamat emelem nem a banki keretem és kösz hogy kérded a mellemnek sem kell emelő, max a tekinteted mi le vehető. De várj. Várj még egy kicsit, ez ismét rossz megközelítése az egésznek. Hiszen beszélhetek. Töriből is felelhetek, sőt még egyesre is. Csak természetesen kedves Médiakurva én majd megfogom a műhaját a Deutsch Tomi drogtesztje után, kihány minden emberi méltóságot, mindezt azzal érzékeltetve, hogy 'a legkisebb is számít, Tesco.' Hogy neked már leírni is kellemetlen, hogy magyar. S, tudod én azért nem akarok férjhez menni, mert napról napra élni nem hogy életképes hanem verőlegényes, szajhafölényes, hányásfa kutatós. Féltél már igazán? Hogy holnaptól már nem él, aki miatt te élsz, s ha te nem élsz az a Világ se él, amit évek óta építesz magadban? Féltél már, hogy feltűnik valakinek, hogy még a beadandóidban is sokszor kezded a mondataid hoggyal? Hogy vagy? Hogy miért mennek el a magyarok? Hogy miért vándorol ki félmillió? Hogy az emberek miért nem ismerik a slamet? Hogy miért nem mered kimondani, amit már évek óta kiakarsz? Hogy te meg én... csak napról napra élünk? Tudod mi a kurva nagy igazság? Félni néha fáj, de fel emelő és kösz hogy kérded az IQ pontszámaid le vihetők, hiszen te is csak hazudsz magadnak Szókratész. Én meg itt fulladok meg egy internetes bazáron, 300 idegen és anyám előtt, a példaképeim és megerőszakolandó álmaim előtt, szókra kész.

Új alkotás feltöltése

Lendületes szöveg, van svungja, átjön belőle az indulat. Tetszik a próza és a verses próza keverése is. Viszont helyenként lehetne pontosabb vagy egyértelműbb.

Szókra kész Szókratész

Szabad szavakat szabadon szabdaló szókra kész Szókratész.
Hogy én tényleg cselekedni akarok nemcsak azt mondani "hogy"... aztán mindezt alaposan átgondolni és rájönni.. mégse olyan jó egy szabad országban szabad embernek lenni. A szabadság átverés Édesem. S, amíg mások elhitetik veled, hogy a legkisebb véleményed is számít, addig én a pofádba vágom, hogy egy szabad országban szabadon beszélni Szókratész, mi meg itt fulladunk meg szókra kész. S, annyiszor mondtam már az évek során, hogy szabad a szó, meg a nyelv, meg a járás, hogy lassan már hányingerem lesz ha beszéd közben járok. Édesem... Szabad országban élni szép. Kiálthatod az utcán, hogy a kicsi vagyis rövidke szoknyavég naprakész. Hogy ember is csak úgy lehetsz ha napról napra élsz. Édesem, te tudod milyen bármit kimondani? Tudod milyen sírni egy poros, piros polcon szókra kész? Persze szavak hiányában.
Évekig néztem ahogy az ember, szépen lassan, alaposan, megtanulja befogni száját és örül, hogy legalább eddig beszélhetett szabadon. Én most a szólásom szabadságáért emelem magasba hangomat. (vagyis a pennavéget, amúgy meg a magyar billentyűzetem. Mert az én billentyűzetem magyar.) Hogy meghalld végre te is hogy napról napra élsz és mindemellett percenként ijedsz meg magadtól, meg azoktól az emberektől akik félelem nélkül üvöltik, hogy ez itt a 'ríl mádá fáká' haza basz a...... Ja, amúgy meg bocs. Nem miattad, miattam lettem ekkora szarzsák fosláda. Nyugi, még élsz, ne félj már olyan feltűnően Tündérkém.
Tudod érdeklődés hiányában a holnap lassan már három éve elmarad. És mi lenne mondjuk akkor, ha addig nem szólalnék meg amíg az emberek többsége azt hiszi, hogy engedélyezve van felszólalása? 15 éves vagyok ember. Jövendőbeli demokrata. Szólásszabadság kutató ex szajha, raszta faszra vágyó, vén proli médiakurva. 15 éves vagyok és nem mondhatom el, mi az ami a szívemet nyomja. Nem. Nem egy Tankcsapda szám. 15 éves vagyok és órákon keresztül néztem ahogy valaki, egy ismeretlen idegen azt próbálja elmagyarázni a mellette bambán az ajtóra bámuló nőnek, hogy megszólalhat.Hiszen a szólása szabad, csak a Cenz-Úr fenyeget. A nő ül majd kicsiny habozás után ismét a távolba meredve a férfi keze után nyúl. 'Tudod Édesem. Ha nem szól a szám, már nem is fáj annyira a fejem.'
Láttam embereket, akiknek még csak gondolatuk sincsen. Mosolyognak bambán és várnak. Várják, hogy amikor majd engedélyezve lesz a gondolkozás egymás száját befoghassák. Nem, nem. Ez rossz megközelítése az egésznek.
Igazából egy országban élek ahol csak a médiakurvák és a politikusok szólalhatnak fel.
-Neked...Neked mi a magyar Cicukám?
- 15 roma család ahogy selypítenek.
-Neked... Neked mi a magyar Szókratész?
- Valaki aki igazán szókra kész.
Én a szavamat emelem nem a banki keretem és kösz hogy kérded a mellemnek sem kell emelő, max a tekinteted mi le vehető. De várj. Várj még egy kicsit, ez ismét rossz megközelítése az egésznek. Hiszen beszélhetek. Töriből is felelhetek, sőt még egyesre is. Csak természetesen kedves Médiakurva én majd megfogom a műhaját, a Deutsch Tomi drogtesztje után, kihány minden emberi méltóságot, mindezt azzal érzékeltetve, hogy 'a legkisebb is számít, Tesco.' Hogy neked már leírni is kellemetlen, hogy magyar. S, tudod én azért nem akarok férjhez menni, mert napról napra élni nem hogy életképes hanem verőlegényes, szajhafölényes, hányásfa kutatós. Féltél már igazán? Hogy holnaptól már nem él, aki miatt te élsz, s ha te nem élsz az a Világ se él, amit évek óta építesz magadban? Féltél már, hogy feltűnik valakinek, hogy még a beadandóidban is sokszor kezded a mondataid hoggyal? Hogy vagy? Hogy miért mennek el a magyarok? Hogy miért vándorol ki félmillió? Hogy az emberek miért nem ismerik a slamet? Hogy miért nem mered kimondani, amit már évek óta kiakarsz? Hogy te meg én... csak napról napra élünk? Tudod mi a kurva nagy igazság? Félni néha fáj, de fel emelő és kösz hogy kérded az IQ pontszámaid le vihetők, hiszen te is csak hazudsz magadnak Szókratész. Én meg itt fulladok meg egy internetes bazáron, 300 idegen és anyám előtt, a példaképeim és megerőszakolandó álmaim előtt, szókra kész.