Én mondom

5. helyezett / Vers

Kint vagyok valahol, valahol a szélén valaminek egészen a mélyén, hol' megvető pillantásokba bukokmint úton a taposott csókot,néznek rám hisz nem látják igazán ki is vagyok.
Vigyorogva jönnek szemben azok,akik azt hiszik igenis boldogok, míg én csupán annyit motyorgok: Ti eszement bolondok, nemmondjátok ki mit is gondoltok...
És én, Én mit is akarok.
Hogy az emberek tudják: Szabadok! Hogy pont Te, aki ezt hallodgondolkozz, érezz és nefélj kimondani szálló vétked,ordíts már! Üvöltsd, ha szíved összemorzsolták,és a saját városkád porában fetrengsz, mondd hát,vesd meg, tombolj, add fel az életed és építs mégezerszer értékesebbet!Mondd, ha semmibe vesznek,eltaposnak, mint egy legyet, vagy netán tenyerét az "élet"arcodhoz csapja, hát ne hagydmagad, légy büszkébb annál,mint egy kongó terasz! Hisz nem csak nézni a távolba,de látni is kell, főként lépni,hogy a célod érd el! A lámpa zizeg, sosincs csend,a nappalok és éjjelek némasikollyal telnek.
De én azért is, akkor is szólok,annak mi' fontos hangot adokés nem érdekelnek a lenézőbókok, a megrekedt alakok,mert ki mondom azt, amit akarok.

Új alkotás feltöltése

"mert ki mondom azt,
amit akarok. „-
de sajnos az elhatározásnál nem jut tovább a szöveg, mert nem tudjuk meg, mit is akar kimondani. Pedig ígéretes a felütés, eredetiek a hasonlatok, jól megágyaz ahhoz, hogy valóban megtörténjen, kár a megtorpanásért. Nagy erénye, hogy van fel van építve, eleje, közepe, vége van, de nem érdemes megmaradni az általánosságnál, mert sokkal több van benne- érdemes nekifutni még egyszer és tényleg kikiabálni, amit csak akar, hajrá!

Én mondom

Kint vagyok valahol, valahol a szélén
valaminek egészen a mélyén,
hol' megvető pillantásokba bukok
mint úton a taposott csókot,
néznek rám hisz nem látják
igazán ki is vagyok.

Vigyorogva jönnek szemben azok,
akik azt hiszik igenis boldogok,
míg én csupán annyit motyorgok:
Ti eszement bolondok, nem
mondjátok ki mit is
gondoltok...

De én azért is, akkor is szólok,
annak mi' fontos hangot adok
és nem érdekelnek a lenéző
bókok, a megrekedt alakok,
mert ki mondom azt,
amit akarok.