Volt is, lesz is...

Műfaj: Slam poetry

Nincs mit mondanom. Nincs eredeti gondolatom.
A rasszizmus az
Volt is, lesz is, ez itt a praxis,
Mindenkinek helyzete van.

Baszki ez nem jó. Ez István a király adaptáció.
Ezt mégse küldhetem el saját ötletnek.
De végül is magyar termék, és ha nem tüntetem, fel honnan van, fel sem tűnne egy nagy tömegnek.

De mégis ideillik. És én fogytán vagyok a szavaknak, egyre csak az jár a fejemben, hogy:
Volt is, lesz is, itt is, de ott is,
Minden kornak rendszere van, de rendszere van.
Hisz, minden kornak rendszere van, minden korban ott vannak a sajátos, és örökös problémák. A rasszizmus is örökös, mint az erőszak vagy a szólásszabadság.
Mind egy-egy létező dolog, és a mainstream gondolatáradatnak én vagy ellent tartok, vagy vele együtt folyok. Nincs új ötlet, vagy eredeti eszmefuttatás, hisz a probléma gyökere mindig is ugyanaz volt, csak a körítés más.
Mi meg óriási paradoxonokat hozunk létre, és élünk bennük, hisz ezeket a dolgokat a kezdetektől mi magunk, akik elvileg a „jók” vagyunk, éltetjük.
Beszélünk róluk, harcolunk ellenük, de a létezésükhöz ez pont elég.
Persze nem azt mondom, hogy fel se hozd ezeket a témékat, mert ha nem beszélünk róluk, akkor is vannk. Voltak is, lesznek is.

Igen. Mindig is jelen lesznek, hisz
Gyarló az ember-
bűnben fogant és a bűnben él.
Akkor mégis miért csináljuk mindezt? Van értelme a harcnak? A békéért ölünk, a megkülönböztetés ellen megkülönböztetünk, az erőszak ellen erőszakkal lépünk fel.
Mondd, mennyit ér az ember, ha bűntelen, de gyenge!
Mondd, mennyit ér, ha készül véres győzelemre!

Nincs mit mondanom. Nincs eredeti gondolatom..
Félre ne értsetek, de tényleg. Kellenek az ilyen kezdeményezések, és attól még, hogy most azt érzem a rasszizmushoz érve, hogy amit mondok az vagy klisé, vagy hamisan csengő ige, ennek az egésznek mégis van valami értelme. Ha az egész eredménye annyi lesz "csupán", hogy pár fiatal elmélázott ezen a négy témán, akkor ennyi. Én például most támadok, de mégis érvelek ez az egész mellett.(Paradoxonok, azok a kurva paradoxonok…)
Talán értelmetlen beszélni és írni. Talán nincs értelme a létnek, vagy annak, hogy tovább vigyük az emberi fajt. Talán nincs értelme a harcnak, amit folytatunk, de (és vigyázat, közhely veszély!) ha meg sem próbáljuk….

Új alkotás feltöltése