Ki-rak-a-T.

Műfaj: Novella

[10:37]
Egy történet kezd kialakulni a gondolataimból. Úgy érzem. Lehet, hogy le kéne írnom. Nem. Biztos, hogy le kell írnom, különben elveszik egy gondolat, és vége. Aztán mondhatom, hogy milyen jó történetem van. De nincs.
Nem tudom, hogy, hogyan fogjak neki. Kézzel írjam, vagy gépeljem? Ezt el kell döntenem. Látszólag elhanyagolható, de fontos. Olyan, mint reggel, amikor eldöntöd, hogy teával, vagy kávéval kezd a napot. De milyen tea legyen? Tejjel, vagy cukorral igyam a kávét? Vagy tejjel, és cukorral? Látszólag elhanyagolható, de fontos.
[11:02]
Eldöntöttem. Kávéval kezdem a napomat. Tejjel ittam, meg egy kevés cukorral. Miközben reggeliztem( elszívtam egy szál cigit, és megittam a kávét), láttam egy kóbor kutyát. Elgondolkoztam, milyen lehet a kutyahús? Vajon eléggé finom...egy európai embernek? A kínaiaknak finom. azt mindenki tudja. Vagy lehet, hogy ők sem szeretik, csak a hagyomány miatt fogyasztják.
Szerintem gépelni fogok, kicsit fáj a könyököm. Szegény Tojás( ő a történetem főszereplője. Hogy honnan kapta a nevét, azt ne kérdezzék, nem szép történet. Sőt, szomorú.). Teát kellet volna innom. A kávétól sötét lesz a történet. Lehet, hogy egyszer írok egy tanulmányt, hogy a táplálkozás milyen hatással van a gondolkodásra. De most nem megy az írás.
[11:43]
Elmentem sétálni, hátha kitisztul a fejem. Az elmém. Ilyenkor könnyebb lesz az írás. Közben Tojást megverték. Végig kellett néznem, nem tudtam ellene tenni. Ő sem tudott semmit se tenni. Ketten voltak, egy ellen. De tűrte. Nem. Nem tűrte. Elszenvedte. Mint a hársfa tea, mikor beteg vagy. Irtózatos az íze de meg kell innod, mert beteg maradsz. Rossz volt nézni. Az erőszak hideg volt, és gyorsan sétált el ott. Akkor. Mintha a rasszizmus is vele lett volna. Sőt, biztos vagyok, hogy ott volt. Akkor. Vele. Velük.
Azt már mondtam? Tojás kínai, vagy japán. Egyre megy. Után elgondolkoztam, hogy miért pont itt van? Miért nem jó neki Kína? vagy Japán?
[12:03]
Ha kézzel írom, lehet, hogy a támadók erejét elnyújtom, egy hosszú egybe-folyóírással. De így ütött. Két borda, és egy állkapocscsont eltörött. A bögrém is. Pedig ez volt a kedvencem.
[12:33]
Tojásnak már meg kéne halnia. Már csak egy szenvedő kínai, vagy japán. Egyre megy. Ha idejött, azért hogy itt éljen, miért nem alkalmazkodik a szokásainkhoz? Ebben az országban nem lehet kutyát enni. Nem tilos. Csak nem lehet. A szomszédja, a Katók néni(aranyszívű özvegyasszony. Bárki arra jár, tényleg bárki, meghívja egy kávéra. Vagy teára.) mondta, hogy az ő kutyáját is megette. A Tojás. A Fricit. Egy mosolygós törpe uszkár volt. Katók néni egyedül maradt.
[13:01]
A történetben nem haladtam. De a ház takarításában, annál inkább. Kiporszívóztam. Egy nagyon jó porszívóm van. Kínai, vagy japán. Egyre megy, Ugyanolyan emberek, ugyanazt gyártják.
[13:35]
Aludtam egy fél órát. Tojás még mindig él. Ezért vannak olyan sokan ezek a kínaiak. Nem akarnak meghalni. A japánok se. Sokáig élnek, és pusztítanak. Aztán ha meghal, itt kell eltemetni. Bazdmeg Kína! Meg te is Japán! Ebbe a földbe mi szent királyokat temettünk.
[13:50]
Tojás meghalt. ( Most itt egy perc némaság van.) Nem. Mégse kell a csönd, nem sajnálom. Sőt örülök. Nem is akartam már vele foglalkozni többet. Nem tudom, hogy halt meg. Nem is érdekel. Inkább írok egy szép történetet, a Katók nénir
[15:21]
A Katók néniről. Tönkrement a billentyűzet. Amit használok. Jobban mondva, használtam. Kínai volt vagy japán. Egyre megy.

Új alkotás feltöltése