Az emberiség legrégibb mozgatórugója

9. helyezett / Esszé
Téma: Erőszak

A ősidők óta a vérünkben van. Szó szerint. Hiszen még az ősember is legyilkolta a tőle különböző társait, csak mert nem értették meg egymás, vagy mert fejlettebb volt. Az idők előrehaladtával ez a szokás elterjedt és egyre csak fejlődött. Az emberek a más népeket mind legyilkolták vagy rabszolgasorba taszították, mert más vallása vagy, kultúrája volt, vagy éppen csak másképp vélekedett az világról. Sok vallás is felhasználta ezt a népek közti kiírhatatlan gyűlöletet. Mind a kereszténység, mind az iszlám élt ezzel az eszközzel előbb vagy utóbb hogy ezzel irányítva az embereket növelje a hatalmát. Ez a legtökéletesebb bizonyítéka annak hogy akármilyen „nemes” ügyért is küzd valamilyen érdekszerv a rendszer valójában csak egy hataloméhes gépezett aki a legmocskosabb dolgoktól sem riad vissza és nem tűri az ellenkezőket.
És most itt vagyunk a 21. században és akárhogy próbáljuk titkolni, akárhogy tagadjuk az erőszak igenis szerves részét képezi ennek a rendszernek is. Sajnos az egymás iránti utálat annyira belénk ivódott hogy most már nem lehet visszafordítani. Minden nagy kormányszerv, sportszervezet, sőt az egyes emberek többsége is tiltakozik ha a kapcsolatba hozzák bármilyen féle-fajta erőszakkal. De hazudnak. Mind követnek el szörnyűségeket ha az érdekük úgy kívánja. A kényelmesebb életért bármire hajlandók vagyunk és már csak akkor gondoljuk át mit teszünk-tettünk amikor már túl késő. És nem vesszük ezt észre. Vagy ha észrevesszük akkor letagadjuk és azzal ámítjuk magunkat hogy ez nem igaz, mert ennél már értelmesebbek vagyunk, mert az evolúció kiirtotta belőlünk ezt.
Ezzel a hazugsággal etetjük magunkat valahányszor az erőszak az utunkba kerül és ezzel a folyamatos tagadással végül elhitetjük magunkkal, másokkal, sőt mindenkivel hogy a világ jó hely nincs benne más csak szeretett, boldogság, és béke.
A valóságban azonban úgy élünk, mint az Utánam srácok című filmben. Egy jobb egyenes, egy bal horog s az ipse nem mozog.

Új alkotás feltöltése

Érdekes a szöveg, de kicsit olyan, mintha egy nagyobb ívű gondolatmenet nyitása volna, és így függőben hagy bizonyos kérdéseket. A visszaküldött anyagban megpróbálok föltenni néhányat.