Szúnyogcsípés

Műfaj: Novella
Téma: Erőszak

A nő már harmadik napja sírt.
A férfi először nem akart tudomást venni róla, vállrándítással ment le a picében berendezett konditerembe, tért vissza a sörhöz, a videojátékhoz, vagy ahhoz, amivel épp foglalkozott. Harmadnapra a mosogatóban tornyokban állt a sok tányér, és a szennyeskosár is megtelni látszott. De a férfi nemigen foglalkozott ehhez hasonló munkákkal, hiszen az nem az ő dolga, őt erre nem képezték ki.
Mindegyik nap legalább egyszer megkérdezte, a nőnek mi baja. Ha akadt némi szabadideje, bepattant az autójába, és a sarki virágosnál vett egy csokrot. Ez nem hatotta meg a nőt. Második nap vett egy tábla csokoládét. Ez sem tett nagyobb benyomást a nőre, de sebaj, a férfi legalább egyedül megehette az egészet. Most, a harmadik napon egy méregdrága nyakékkel lepte meg. Ott térdelt, a kanapé előtt, amin a nő feküdt, elé tartva az áldozati bárányt, csak hagyja abba végre a sírást. De a nő csak egyre jobban rákezdett, olyan hangon, mint egy idegesítő szúnyog.
A férfi dühösen az üveglapú asztalra csapta a nyakék tokját, és a nőre ripakodott.
- Menjünk vásárolni.
Mintha enyhült volna bőgés ezekre a mágikus szavakra, de ez csupán pillanatnyi siker volt, a roppant irritáló szúnyogzümmögés újra felharsant az éterben.
Ha ez a hang olyan, mint egy szúnyogé, ami egyrészt idegesít, másrészt szívja a vérem, gondolta magában a férfi, akkor a legegyszerűbb, ha lecsapom.
Zseniális eszmefuttatásnak tartotta ezt. Vert is egy isteneset az asszony arcára, és a hely, amit ökle hagyott, autentikusan úgy nézett ki, mint egy szúnyogcsípésnek a nyoma.
- Most már megmondanád végre, mi a franc bajod van? – ordította magán kívül a férfi.
- Olyan erőszakos vagy – fonta össze maga előtt két karját a nő konokul, immáron abbahagyva a bőgést.
- Ez igaz – mosolyodott el a férfi. – De azért te se vagy semmi.
- De én így szeretlek – zuhant hirtelen a nő a férfi ölelésébe.
- Tudod, hogy én is szeretlek.
A férfi újra ütésre emelte a kezét, de most a nő fenekére célzott. És ez inkább volt szerető paskolás, mint erőszakos cselekedet.

Új alkotás feltöltése