Plüssmackó

Műfaj: Novella
Téma: Erőszak

A konyha pultnál ülve magam elé meredve néztem a sárga papírokon lévő számokat. Újabb hónap…újabb kiadások….újabb veszekedések. Az ajtóra kaptam tekintetem,vártam, hogy a férjem mikor fog részegen beesni azon. Már most könnyeimmel küszködtem mikor arra gondoltam, hogy mi fog történni. Az ajtó nyikorgására lettem figyelmes, szemeimet erősen össze szorítottam és vártam. Sietős léptek haladtak felém majd közvetlen mellettem megállt, én nem néztem rá csukott szemmel vártam, hogy történjen valami. Hatalmas csattanás és én már a földön fekszek, sírva tapasztottam a kezemet az arcomon lévő égető pontra.
- Minden a te hibád. – ordította majd egymás után többször is megütött. Hangosan sírtam, de hiába semmi haszna nem volt az én drága férjemet egy cseppet se hatotta meg. Majd miután abba hagyta felállt mellőlem a táskámhoz sétált kivette belőle a pénzem majd zsebre dugta a kezét és az ajtó felé indult.
- Elmentem! – Kiabálta mély hangon és kisétált az ajtón. Pár percig zokogva feküdtem a földön majd nagy nehezen feltápászkodtam és a fürdőbe botorkáltam. Kezeimmel a mosdókagylóba kapaszkodva félve emeltem fejemet a tükör felé. Majd miután megláttam a tükörképemet az emlékek egymás után törtek fel bennem. Édesanyám arcképem jutott eszembe, gyönyörű tenger kék szemei és pirospozsgás arca, na meg a sebek a lila és zöld foltok amik mindig ott voltak édesanyám arcán és az egész testén. Szinte minden nap arra keltem, hogy apám üvöltözik édesanyámmal. Ilyenkor mindig a plüssmackómmal a kezemben az asztalom alatt bújva próbáltam kizárni a külvilágot és valami szebb helyről álmodoztam. Egyedül a plüssmackóm volt nekem ő volt a barátom és a családom is. Ő volt az aki mindentől megvédet és ő segített abban is, hogy bátor legyek. Akkor még nem értettem, hogy apám miért műveli ezt édesanyámmal, de most már tudom mindennek a pénz az oka. Akkor még nem tudtam mit él át édesanyám, de most már azt is tudom. Édesanyám mindig ott volt nekem megvédet ha kellet, mesélt nekem, vigasztalt mindig számíthattam rá. Emlékezésem közben hideg vízzel próbáltam magamról lemosni a vért majd miután rendbe szedtem magam a hálószoba felé igyekeztem. A szekrényemet kinyitottam és a legfelső polcról levettem egy dobozt és kivettem belőle a puha plüss állatot. A kisfiam szobája felé vettem az irányt majd beléptem az ajtón. Mosolyogva néztem ahogy a földön ülve játszik a kisautóival mellé léptem és leguggoltam hozzá és a kezébe nyomtam a plüssmackót.
- Én mindig itt leszek neked. – Mondtam neki és megcsókoltam a homlokát.

Új alkotás feltöltése