Belülről nézve

Műfaj: Novella
Téma: Erőszak

„Fáj… Hideg van… Apa, miért bántasz? Rosszat tennem? Sajnálom. Sajnálom. Sajnálom…”

Még mindig emlékszem a sötét pincében eltöltött hetekre, és soha nem is fogok tudni tőlük szabadulni. Még ma is érzem a fájdalmat, ha a hegekre nézek.

Ott és akkor nem tehettem semmit, csak sírva tűrtem. Hét éves voltam, ez az első emlékem róla: Az apámról, aki bezárt és bántott. Arról az emberről, aki rajtam vezette le a feszültséget. Arról a szörnyetegről, aki a testemen lévő hegek százait okozta.

Emlékszem… Volt ott velem valaki, egy kislány, aki megpróbált megmenteni. Aki azt mondta, hogy inkább bántsa őt, ő tett rosszat. Én voltam az, akit bántottak a másik gyerek hibáiért.

Miatta törtem össze. Ő az oka annak, hogy a lelkem darabokra szakadt, hogy nem volt gyerekkorom. Ha ő nem létezne, nem bántottak volna.
Igen, a kislányt okolom mindenért, azt, aki megpróbált megmenteni, de nem tudott. Az egyetlen személyt, aki a társaságot és a barátságot jelentette nekem. De ő is ugyanúgy bántott, mintha csak apánk tette volna, csak ő fizikai helyett lelki sebeket okozott. Mind a ketten ugyanolyan hibásak. Csak amíg a fizikai bántalmazást súlyosan büntetik, a lelkit nem. Ugyan, mit is számít, ha csak egy érzelemmentes üres héj vagyok, amíg a testem sértetlen? Semmit, igaz? Hát, pont ez a baj.

Gyerekkorom óta nem érzek semmit, csak fájdalmat és ürességet. Gondolom, azóta az a kislány is felnőtt, és valószínűleg már nem is emlékszik rám, aki megszenvedett az ő boldog életéért.

A „gyermekkorom” következménye tehát egy üres, fájdalommal teli porhüvely, akinek nincs senkije, aki mindig másokat hibáztat. A kisfiú felnőtt, és meglátta a világ mocskát, a rengeteg erőszakot és agresszív embert. De azóta is van itt bennem valaki, aki még mindig reménykedik, a lelkem egy letört darabkája.

És hogy mi történt az apámmal? Meghalt egy autóbalesetben, mikor tíz éves voltam. De az a pár év megmaradt, és továbbra is kelek arra reggelente, hogy álmomban újra a pincében vagyok, s ott van velem a kislány.

Új alkotás feltöltése