Jogomban áll hallgatni

9. helyezett / Slam poetry

Bármit amit mondok, felhasználható ellenem, nincs kirendelt védelem, csak szájfegyelem. Készül a 21. századi gulyás, kicsit sótlan, én előre szóltam! Ha kimondom az igazságot, bilincs kattan. Belülről rohadó narancs tart sakkban. Fojtogat az érzés, szétkaszabol, belsővérzés. Egyelőre még csak soft a diktatúra, csak ne menjen át hardba, bár nem szúrna hátba, számítok rá. Nem akarom, hogy olyan jövőnk legyen, ahol az összes kritikus hangot megütő médium a süllyesztőbe menjen, és az egyetlen hírforrás a technikai problémákkal ízesített királyi tévé maradjon. Vagy hogy ne mondhassam ki, hogy egy politikus barom, ha azt akarom. Szólásszabadság. Már nevét is feledem, földbe tiporják, s csak nézem mereven! Szégyellem. A földben viszont gyökeret ver, időt nyer, s egyszer kitör az őt rabságban tartó szikkadt börtönéből.

Új alkotás feltöltése

Gratulálok, alapvetően jó metaforák és hasonlatok vannak benne, viszont kicsit sok a ragrím. Vajon hogyan tudna kevesebbel működni?- érdemes kipróbálni. Ebben a műfajban elengedhetetlen, hogy legyen belső lüktetése, pulzálása a szövegnek, úgy mindenképpen jobban hat. Alapvető kérdés, hogyan adná elő a szerzője?

Jogomban áll hallgatni

Bármit amit mondok, felhasználható ellenem, nincs kirendelt védelem, csak szájfegyelem.
Készül a 21. századi gulyás, bár kicsit sótlan, én szóltam! Ha kimondom az igaz szót, bilincs kattan. Belülről rohadó narancs tart sakkban.
Fojtogat az érzés, szétkaszabol, belsővérzés.
Egyelőre még csak soft a diktatúra, csak ne menjen át hardba, bár nem szúrna hátba, számítok rá.

Nem akarom, hogy olyan jövőnk legyen, ahol az összes kritikus hangot megütő médium a süllyesztőbe menjen, és az egyetlen hírforrás a technikai problémákkal ízesített királyi tévé híradása legyen.
Nem akarom, hogy ne mondhassam ki, hogy egy politikus barom, ha azt akarom.

Szólásszabadság. Már nevét is feledem, döntést kik hoznak felettem, földbe tiporják.
Kiereszti viszont láthatatlan csíráját, és egykor, valamikor kitör az őt rabságban tartó szikkadt föld börtönéből, s az ég felé tör.