Szólásszabadság

Műfaj: Novella

Sose hittem volna, hogy egyszer egy olyan helyen állhatok, ahol mindenki az én szavamra figyel. Sose hittem volna, hogy valamikor lesz elég bátorságom ahhoz, hogy kieresszem a hangom és elmondhassam a véleményem.

Mert igen, háborogni könnyű, de cselekedni… azt borzasztó nehéz. Kiállni önmagunkért, véleményt nyilvánítani és elfogadni, hogy nem én vagyok az egyetlen ember, egyetlen véleménnyel a Földön, na az, igazán nehéz. Bíznom kell magamban, hogy talán lehetnek hasonló emberek, hasonló gondolkodással, és lesznek olyanok, akik támogatnak, de tudom, hogy sose lehetek én az egyetlen, akinek mindenki követi a szavát.

Tudom, hogy vannak mélypontok, és nálam talán elhivatottabb emberek, de sose gátolhat meg mások véleménye és az emberiség által elvárt normák összessége, mert én önmagamért harcolok, és ezáltal, talán egy olyan közösségért, amiért megéri küzdeni.

Hiszek abban, hogy mindez nem csak számomra lesz eredményes, hanem mindenkinek segíthet.

És igen. Kiállok a véleményem mellett és haladok előre, hogy minden jobb lehessen. Mert minden nap egy küzdelem, amiért megéri felkelni.

Új alkotás feltöltése