A programról

Miről szól a program?

A Nekem nem mindegy programsorozat a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával megvalósuló országos közösségi és irodalmi kampány és tehetséggondozó program, melynek fő célkitűzése a társadalmi együttéléshez szükséges, alapvető demokratikus értékek megerősítése és megszilárdítása a középiskolás, 14-20 éves korosztályban.

Kiknek szól a program és meddig tart?

A program tizenhat hónapja alatt három régióból – Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország –, régiónként minimum hét iskolát szólítunk meg, amelyek diákjaitól négy, a társadalmat érintő és foglalkoztató kérdéskör (szólásszabadság, erőszak, rasszizmus, elvándorlás) mentén várunk problémafelvető és -feltáró alkotásokat.
A program az együttműködő iskolák mellett nyitott valamennyi 14-20 éves fiatal, valamint középfokú iskola pedagógusa számára.

Hol tudom megnézni, hogy milyen események lesznek a programhoz kapcsolódóan?

Az oldalon az Események menüpont alatt, illetve a program Facebook (link) oldalán.

Kik azok a mentorok és miben vesznek részt?

A programban részt vevő diákok munkáját egy-egy, az adott régióból származó vagy jelenleg ott élő kortárs magyar író – Grecsó Krisztián, Keresztesi József, Rácz Zsuzsa – segíti. Ők az NNM mentorai, akik kötődnek régiójuk történetéhez és elhivatott tehetséggondozók. Tanácsaikkal, írásaikkal, történeteikkel segítik és orientálják a fiatalokat, részt vesznek az NNM-eseményeken, valamint rendhagyó irodalomórákon személyesen, a program weboldalán pedig virtuálisan nyomon követik és értékelik a legjobb alkotásokat.
Horváth Kristóf (Színész Bob) a program slam mentora, akinek munkáját a három régióban működő slam klubok vezetői segítik. A slam mentorok iskolai és közösségi workshopon fejlesztik a fiatalokat, valamint mind a négy témába regionális slam versenyeket hirdetnek meg.
A verseny

Kik csatlakozhatnak a versenyhez?

Bárki csatlakozhat, várjuk az alkotásokat – weboldalunkon lehetőséget biztosítunk arra, hogy mindenki, aki kedvet érez, megossza gondolatait az adott társadalmi problémákról, azonban a régiós versenyben nem indulhat el.

Mi a verseny menete?

Minden egyes téma pályamunkájának elkészítésére három-négy hét áll a jelentkezők rendelkezésére, amit és a megadott határidőig fel kell tölteni a Nekem nem mindegy oldalára. Ehhez regisztrálni kell az oldalon, majd egy külön erre kialakított saját online felületen feltölteni az alkotást (alkotásokat) az aktuális témában. Egy témában maximum három alkotást van lehetősége feltölteni, akár különböző műfajokban is.

A régiónként tíz legjobb, leginspirálóbb újraszerkesztett alkotásokból ez után a Litera zsűrije, kiválasztja a legjobb hármat, azaz a szakaszgyőzteseket, akik értékes jutalomban részesülnek és esélyük lesz a végső győzelemre is.

Az aktuális téma lezárása után új témát indítunk, új alkotásokat várunk, így mindenki újra, azonos esélyekkel méretteti meg magát majd a versenyben és feltöltött újabb alkotásaival lehetőséget kap a szakaszgyőzelemre és így a végső győzelemre is.


Csatlakozás, regisztráció, belépés

Hogyan tudok csatlakozni diákként?

Kattints a fejlécben található Csatlakozom menüpontra, ott tudsz regisztrálni a versenybe.

Egyedül is regisztrálhatok és részt vehetek a versenyben vagy csak az osztályommal?

Egyedül is csatlakozhatsz, de a kiemelt régiók versenyében csak akkor tudsz részt venni, ha az iskolád a három régió - Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország - valamelyikében van. Ezekben a régiókban a különdíjak mellett mentorok és helyi koordinátorok is segítik a munkádat, valamint lehetőséged van iskolai és iskolán kívüli foglalkozásokon és eseményeken részt venni.

Amennyiben nem a kiemelt régióból jelentkezel, akkor az egyéb régiók versenyében vehetsz részt,, ahol szintén téma és országos győzteseket hirdetünk.

Hogyan tudok regisztrálni, ha tanár vagyok?

Tanárként a fejlécben található Tanároknak menüpontra kattintva lehet regisztrálni a programba.

Meg lehet-e adni ugyanazt az email címet több regisztrációnál?

Nem, egy email címmel, csak egyszer lehet regisztrálni.

Honnan tudhatom meg, hogy sikeres volt-e a regisztrációm?

Sikeres regisztrációt követően a megadott e-mail címre küldünk egy visszaigazoló levelet.

Nem kaptam visszaigazoló e-mailt regisztrációm sikerességéről. Mit tegyek?

Ellenőrizd a levelező fiók spam (levélszemét) mappáját, illetve a számítógépen beállított esetleges tűzfal és spamszűrő alkalmazások beállításainak szintjét.

Ha a megadott e-mail címhez tartozó postaládájában nem találja a megerősítő levelet, akkor kérünk, hogy az info@nnm.hu e-mail címen vedd fel velünk a kapcsolatot.

Megváltozott az e-mail címem. Hogyan tudom ezt módosítani?

Belépve az adatlapodba, az Adatok módosítása gombra kattintva tudod szerkeszteni.
Alkotások

Hogyan tudom feltölteni az alkotásomat?

Az alkotásodat csak regisztráció után tudod feltölteni, a fejlécben szereplő Alkotások feltöltése menüpontra kattintva.

Egyszerre hány alkotást tudok feltölteni?

Egy témához maximum 3 alkotás tölthető fel.

Hol láthatom a feltöltött alkotásomat?

A saját profiloldalodon minden témában írt alkotásodat meg tudod nézni.

Hogyan zajlik az értékelés?

A feltöltött alkotásokat a programban együttműködő pedagógusok és szakmai zsűri fogják elbírálni és kiválasztani közülük iskolánként a legjobb tízet. Ez az iskolánként tíz alkotás jut tovább a versenyben és lesz a szerzőjüknek esélye arra, hogy majd szakaszgyőztesként bekerüljenek a legjobb három közé.

Egyéb

Valami nem jól működik, nem értek, hova fordulhatok?

Ha bármi további kérdésed van, írj e-mailt az info@nnm.hu címre.