Neked mindegy? – Workshop társadalmi problémák irodalmi feldolgozásáról és díjátadó záróbuli

A műhelymunkán az NNM mentorainak és tanárainak vezetésével legfőbb tapasztalatait és legsikeresebb módszereit osztja meg a stáb a résztvevőkkel, miközben alkalom nyílik új ötletek bevetésére is.

Neked mindegy? – Workshop
Társadalmi problémák irodalmi feldolgozásáról
2015. december 30. 14-16 óra, Trafó Klub

A Világháló Alapítvány és a Litera Nekem nem mindegy című országos kampányában és irodalmi alkotóversenyében alapvető demokratikus értékekről gondolkodtak együtt 14-20 éves fiatalok és tanárok. Szólásszabadságról, erőszakról, rasszizmusról és elvándorlásról alkottak és vitáztak. A műhelymunkán az NNM mentorainak és tanárainak vezetésével legfőbb tapasztalatait és legsikeresebb módszereit osztja meg a stáb a résztvevőkkel, miközben alkalom nyílik új ötletek bevetésére is.

Előadók: AZ NNM FIATALJAI
Kerekasztal-beszélgetés: GRECSÓ KRISZTIÁN, KERESZTESI JÓZSEF, RÁCZ ZSUZSA, HORVÁTH KRISTÓF (SZÍNÉSZ BOB), GALAMBOS ATTILA, TÖRKENCZY TIBOR
A workshopot vezeti: VALUSKA LÁSZLÓ

Facebook esemény

A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött:
https://docs.google.com/forms/d/1sAtgrtN8Yoy5u1KNb6QMwNp_4O0egGQrFEkZDI6Acv0/viewform

 

Neked mindegy? – Díjátadó záróbuli
2015. december 30. 17-18:30 óra, Trafó Klub

Neked mindegy, hogy hol élsz? Neked mindegy, hogy mire kelsz fel? Neked mindegy, hogy mi történik a generációddal? Nekünk nem mindegy!
A Világháló Alapítvány és a Litera Nekem nem mindegy című országos kampányában és irodalmi alkotóversenyében olyan alapvető társadalmi kérdésekről írtak verset, novellát, esszét és szólaltak meg slamben 14-20 éves fiatalok, mint a szólásszabadság, erőszak, rasszizmus és elvándorlás. Az egyéves, több fordulós együtt gondolkodásban és versenyben mindenki győztes, ám születtek fontos gondolatokat közvetítő, kiváló művek, melyek alkotói díjat vehetnek át az NNM záróeseményén.

Fellépnek: AZ NNM GYŐZTES ALKOTÓI
A díjakat átadják: GRECSÓ KRISZTIÁN, KERESZTESI JÓZSEF, RÁCZ ZSUZSA mentorok, MÉSZÁROS PÉTER, BARCSAI LÁSZLÓ ÉS KÖVÉR KÖVI ANDRÁS slammentorok
Vendég: SIMON MÁRTON
Zene: BOB ÉS BOBÉK (Horváth Színész Bob Kristóf, Tengler Napherceg Gergely, Eged Márton, basszusgitár és Szarvas Dávid, beatbox, kütyük)
Konferanszié: VALUSKA LÁSZLÓ

Facebook esemény

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött
https://docs.google.com/forms/d/1sAtgrtN8Yoy5u1KNb6QMwNp_4O0egGQrFEkZDI6Acv0/viewform


Messziről jött ember - A Litera 14. előszilveszteri partija
2015. december 30. 20.00 Trafó nagyterem

A messziről jött ember azt mond, amit akar. De mit mond, aki messzire ment? Mennyire megy messzire? Sokan választanak új hazát, egyedül vagy sokadmagukkal vállukra veszik az életük, maguk mögött hagyják a múltat, és elindulnak a semmibe, a szabad élet reményében. A Litera irodalmi portál 14. előszilveszteri estjének vendégei el-, azaz ki- és bevándorló magyar írók, olyanok, akik maguk is új otthont kerestek a világban.
A Litera irodalmi portál hagyományos nagy sikerű zenés-irodalmi évbúcsúztatója.

Felolvasnak:
DRAGOMÁN GYÖRGY
DRMÁRIÁS
DUNAJCSIK MÁTYÁS
KUN ÁRPÁD (Kemény István hangján)
TOMPA ANDREA
SZERBHORVÁTH GYÖRGY

Zene:
SAID TICHITI & CROSSPRIT (Vázsonyi János – szaxofon, Kovács Ferenc – trombita, hegedű, Szalai Péter – ütőhangszerek, Saïd Tichiti – ének, lant és guembri)

Konferanszié:
VAJDAI VILMOS

Látvány:
VJ UNFLYABLE

Ezen az estén bemutatkozik a Nekem nem mindegy program, valamint sor kerül a Litera naplódíjának és szabadnaplódíjának átadására is.

LITERA - IRODALMI PORTÁL - http://www.litera.hu/ - litera@litera.hu - litera2006@gmail.com

Időpont
2015.12.30. 20:00

Helyszín
Trafó Nagyterem

Jegyár
2800 Ft / diák: 2200 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

http://trafo.hu/hu-HU/litera_2015