Már csak 1 hét és kiderülnek a régiós legjobbak!

A kiemelt régiók mentorai értékelték a régiónkénti 10 legjobb alkotást, aki kiváncsi rá, elolvashatja az Alkotások menüpont alatt a Továbbjutott feliratú alkotásokra kattintva.

 

A dél-alföldi régió mentora, Grecsó Krisztián szerint "meglepően erős a pályamunkák átlagszínvonala, nyelve. Üdítően pimasz szövegek, mernek absztrahálni, a novellák nem akarnak mindenáron és görcsösen a téma foglyai maradnak, bíznak magukban, el mernek rugaszkodni. Néha túlzottan is, de ha valaki bátor, legyen bátor."

Rácz Zsuzsának, az észak-magyarországi régió mentorának munkáját Kele Dóri segítette. A fiatal lány maga is az országos slammer- bajnokságon indult 500 fiatal közül az egyik, aki bekerült a legjobb 25-be- pimasz, szókimondó és szellemes szövegeivel egy olyan terepen bizonyított, ahol alig rúgnak labdába nők.

A versújrafeltaláló ​
Kele Dórát mindig is támogatták a szülei, sőt a nagyszülei, például a nagypapája is abban, hogy minél több területen próbálja ki magát: zenéljen, vívjon, verseljen, keresse helyét bátran a világban. Érthető, hogy szeretett nagypapája halálakor, amely az első nagy búcsú volt az életében, vigasztalást keresve egy barátnője tanácsára verseket kezdett olvasni, ráadásul Petri György irdatlan hosszú, ám zseniális Sári- verseit.
Petri György:
Sári, ne vigyorog rajtam (részlet)
„Csak az lehetett rajtad,
az a kék bugyi,
mert az az az este volt, amikor
rád zártam az ajtót,
hogy magadra nyithasd a gázcsapot,
és alig hiszem, hogy a boncmesterek
tiszteletére nadrágot váltottál volna.”

A kaszáson élcelődő, bátor és esendő Petri lírájával segített feldolgozni gyászát és ekkor gondolt arra, hogy talán másnak is segíthetnek érzelmeik megélésében a versek. Na de ki olvas a facebook, a twitter korában három oldalas költeményeket?! A kérdés költői, de Dóra tudja rá a választ: ezért találta ki az InstaVerseket két irodalmár barátnője segítségével és hozta létre az InstaVers oldalt a facebookon a tavalyi költészet napjára. Egy érdekes fotó, egy izgalmas verssor- részben ebből áll a korszerű vers – népszerűsítő program, amely Dórát is meglepve igen hamar népszerű lett a facebookon belül és kívül is. Kiderült, hogy a költészetet igenis szeretik ma is, csak más formában kell tálalni a nagyérdeműnek. Dórának ez az egyik küldetése, a fentieken túl rendhagyó irodalomórákat tart középiskolákban, anyaotthonba is jár slammelni tanítani nehéz sorsú gyerekeket, sőt, ő maga is az országos slammer- bajnokságon indult 500 fiatal közül az egyik, aki bekerült a legjobb 25-be- pimasz, szókimondó és szellemes szövegeivel egy olyan terepen bizonyított, ahol alig rúgnak labdába nők.