Helyi koordinátorok bemutatása - dél-alföldi régió

Ismerjétek meg a dél-alföldi régió helyi koordinátorát, Csóti-Gyapjas Dórát és a mögötte álló Médiakommandó csapatát.

Dotti vagyok a MédiaKommandó csapatából, és hozzám tartozik a Nekem Nem Mindegy projekt szegedi koordinációja.


Napjaim sosem unalmasak, hiszen egy ifi klubban számos tennivaló akad. Hol éppen rendezvényre készülök, hol rádiózok, táncot tanítok vagy tábort vezetek. De részt veszek nemzetközi projektekben is. Szóval sosem unatkozom. Péntekenként tánc klubbot vezetek, ahol akár ti is megismerkedhettek modern- társas- és latin táncokkal is. Természetesen így a fellépések sem maradhatnak el.
Média vonalon is tevékenykedek: részt veszek a diákújságíró tanfolyam képzési programjában, valamint középiskolások bevonásával Spinkó címmel csajos rádiómagazint vezetek.

Elérhetőségeim:

Csóti-Gyapjas Dóra
email: csotidori0921@gmail.com
tel.: 0036-20/564-7156

MédiaKommandó

A MédiaKommandó csapata a média nyújtotta lehetőségeket kihasználva keresi fel és fogja meg a fiatalokat. A MédiaKommandó nevéhez számtalan esemény, kezdeményezés, tevékenység fűződik az elmúlt években, megtaláljátok a Facebookon és a Youtube-on is. 

Folyamatos tevékenységek az irodában

- fiatalok számára hazai és európai képzési, kulturális és foglalkoztatási mobilitást elősegítő információk szolgáltatása (EVS tanácsadás, YIA és Erasmus+ lehetőségek stb.)
- egyesületünk önkéntesei rendszeresen (heti szinten) klubtevékenységet tartanak középiskolásoknak, amelyek a média világával ismertetik meg a különböző területek iránt érdeklődőket (rádiózás, fotózás, újságírás, videózás stb.)

Kitelepülések

- kitelepülés ifjúsági rendezvényekre, falunapokra, iskolákba stb., ahol a fiatal korosztály számára helybe visszük az információkat és bekapcsolódási lehetőséget kínálunk a média világán keresztül az ifjúsági közösségi munkába
- felkereső ifjúsági szolgáltatás iskolákban

Programok

- Tevékenységeink kínálatát pályázatokkal tudjuk még színesebbé, megvalósíthatóbbá tenni. Nyertes pályázatainknak köszönhetően 2013-ban médiatábort, 2014-ben pedig vajdasági partnerrel közösen az egy területen élő nemzetiségek hagyományait bemutató programot tudtunk szervezni.
- A MédiaKommandó csapata aktívan kivette a részét a SZIN Civil Falujának médiatevékenységeiből, sőt, 2014-ben a Civil Falu szervezésének koordinációjában, kommunikációjában és marketingjében is jelentős szerepe volt.

Együttműködés civil szervezetekkel

- Egyesületünk MédiaKommandója folyamatosan segítséget nyújt dokumentációs feladatok ellátásában a többi civil szervezetnek. Rendszeresen járnak ki az egyesület önkéntesei rendezvényeket, programokat dokumentálni; és örömmel válaszolnak a felmerülő szakmai kérdésekre is.