Helyi koordinátorok bemutatása - Dél-dunántúli régió

Ismerjétek meg a dél-dunántúli régió helyi koordinátorát, Galambos Attilát és a mögötte álló Zöld Fiatalok Egyesületet (ZöFi)

Galambos Attilának hívnak. Egy középiskolában tanítok filozófiát és etikát, illetve egy tanodában dolgozunk együtt hátrányos helyzetű gyerekekkel, hogy átverekedjünk az irodalom- és történelemtanítás akadálypályáján.
Tíz éve vagyok civil aktivista, tagja vagyok számos szervezetnek. Szerveztem már környezetvédelmi tömegrendezvényeket, kerékpáros tüntetést, filmklubokat, gerillaakciókat, vegetáriánus konferenciát, antirasszista koncertsorozatot.
A Nekem Nem Mindegy projektbe véletlenül csöppentem bele. Éppen az Emberi Jogok Világnapjára készültünk, amikor az akkori koordinátor említette, hogy szívesen átadná valakinek a pozícióját. Mivel egyetlen hobbi az olvasás és szívesen dolgozom civil projekteken, azonnal jelentkeztem a feladatra. Szerencsére jóban vagyok a legtöbb pécsi slammerrel, sőt, barátaimnak nevezném őket, így könnyedén bele tudtam rázódni a feladatba. Néha írok verseket. 17 éve nem eszem halott állatot.

 

A Zöld Fiatalok Egyesület (ZöFi) az anyaszervezetem, melynek a pécsi csoportjának egyik alapítója vagyok. A ZöFi önkéntesekből álló aktivista szervezet, melynek célja, hogy lehetőségeihez mérten reagáljon társadalmi kérdésekre, problémákra. A ZöFi környezetvédő, állatvédő, pártfüggetlen, de politikai véleményt artikuláló kritikai civil szervezet, melynek akcióit, arculatát az adott tagság határozza. Volt, amikor Közép-Európa legradikálisabb szervezete voltunk házfoglalásokkal, erőteljes hangú művészeti akciókkal, de volt olyan is, amikor rengeteg oktatási programot csináltunk egyetemeken, iskolákban. Most pedig tele vagyunk zenészekkel és vegetáriánusokkal.