Eredményhirdetés - legjobb alkotások a szólásszabadásg témakörben

A szólásszabadság témakörre beérkezett pályázatok legjobb tíz alkotása közül a szakmai zsűri pontokat adott és kiválasztotta az első három helyezettet.

A dél-alföldi régió legjobbjainak pontszámai a következők: az első Szendi Szonja Virágkötő című alkotása lett 34 ponttal, a második Farkas Eszter Meg kellene tenni című novellája 32 ponttal, Vulgarasz Zoé Feledés című pályaműve 31 ponttal érte el a harmadik helyezést.

A dél-dunántúli régióban két slam poetry és egy vers jutott be a legjobb három közé. Első helyre Veres Rebeka Szólásszabadság című alkotása került 32 ponttal, a második helyre Vilmos Noémi Solo című verse 31 ponttal, a harmadik pedig Bánki Benjámin Szlemtől szlembe című slam poetry alkotása került.

Az észak-magyarországi régióban Radványi Dániel Cenzúrázott című slam-poetry alkotása végzett az első helyen 36 ponttal, Nagy Mátyás Jereváni gyertyák című novellája 32 ponttal a második és Nagy Máté Az isteni Valentin című novellája 31 ponttal lett a harmadik helyezett.

A fenti pontok a szakmai zsűri pontszámításait mutatják, a program weboldalán a pályázók a saját adatlapjukon tekinthetik meg a versenyszabályzat alapján jóváírt pontokat.

A nyitott verseny alkotásait is értékeltük: a szakmai zsűri a legjobb három alkotást díjazta, ezek a következők: Demny Luca Anna Tojás című verse,  Scheller Virág Ne szólj szám, a politikusnak fáj a feje című slam poetry és Frühwirth Levente Szóljak, vagy maradjak szabad? - avagy a teljes csönd című novellája.

Közönségdíjat is osztunk, az olvasók a Facebook lájkokkal szavazhattak, a feltöltött alkotások közül a legtöbb lájkot kapott alkotó meglepetés különdíjban részesül. 323 szavazattal Kapás Gábor Végül illat lett című alkotása nyerte a közönségszavazást.

Ne feledjétek, minden egyes nevezés pontot ér, az elért pontszámokat mindenki saját profiloldalán látja.
 
Szeretnénk megerősíteni, hogy a pontozás („verseny”) csak a szakmai zsűri véleményét tükrözi és a díjak kiosztásához nyújt segítséget számunkra - az jóval fontosabb, hogy megosztottad gondolataidat, és arra bátorítunk, hogy a következő témákkal is foglalkozz, dolgozd fel az anyagot és alkoss új műve(ke)t.

Gratulálunk minden pályázónak, kiemelkedő színvonalú alkotások születtek, minden egyes versenymunkán érződik, hogy megszólította az alkotót a Nekem nem mindegy program első témaköre, úgy a személyes hangvételű műveknél, mint a fikciós alkotásoknál.

A fordulók első három helyezettje nyereménycsomagot kap - erről direktben értesítjük őket -, az egész éves NNM program legjobbjai pedig versenyben vannak a fődíjért, amelyet decemberben adunk át a programzáró nagyrendezvényünkön Budapesten.

Mivel minden beküldött alkotásért jár a pont, folyamatosan érdemes pályázni, hiszen a második fordulóban újra pontozunk, így mindenki esélye van, hogy a régi legjobbjaként bekerüljön a döntőbe és megnyerje a fődíjat.
"Pénz számolva, asszony verve jó!", hangzik a második tételmondat - témánk az erőszak: rengeteg hasznos, ide vonatkozó információt, olvasni-, nézni és látnivalót találtok az NNM oldalán és fontos videókat a mentorokkal a youtube csatornánkon.
 
A második forduló meghosszabbított beküldési határideje május 31-e!

Csak így tovább lányok, fiúk, csatlakozzatok, osszátok meg gondolataitokat velünk és egymással, írjatok, versenyezzetek, várjuk az alkotásaitokat!


Az NNM csapata
info@nnm.hu